BenQ W1210ST 3D Home Cinema Gaming Projeksiyon Cihazı Kampanya

BenQ W120ST1080P DLP Projektör

Projektör Merkezi Editörün Seçimi Ödülü

Editörün Seçimi Ödülü

Editörün Seçimi ödülümüz, performans, değer veya son teknoloji tasarım beklentilerini önemli ölçüde aşan ürünlere gider.

  • Performans
  • Özellikler
  • Kullanım kolaylığı
  • Değer

Projektör Detaylarını Görüntüle

BenQ W1210ST oyun Projektörü, şimdiye kadar gördüğümüz gibi ciddi oyunlar için mükemmel bir projektördür. Hızlı bir 16 ms giriş gecikmesini düşük fan gürültüsü, yeterli ışık çıkışı, tamamen doymuş ve dengeli renk, kısa mesafeli bir lens ve harici bir ses sisteminiz yoksa çok iyi bir yerleşik ses ile birleştirir. Tam doğal 1080p çözünürlüğe sahiptir ve sadece 999 $için satın alınabilir. İsteğe bağlı bir kablosuz modüle ihtiyacınız varsa, bu ekstra 299 $ ' dır.

Çok kısa gecikme süresine ek olarak, bu projektörün başarısının bir başka anahtarı, oyun modunda beyazın %100'üne kadar ölçüm yapan olağanüstü renk parlaklığı sunan rgbrgb renk tekerleğidir ve bu da oyun kullanımı için her bakımdan iyi kalibre edilmiştir.

Başlıktaki ST kısa mesafeyi gösterir ve oyun uygulamaları için bu birçok kullanıcı için idealdir. W1210ST, yaklaşık 5.5 feet'ten 100" diyagonal bir görüntü koyar, yarım ayak verir veya alır, bu nedenle arkasında bulunan oyuncularla sehpa veya Portatif stand kullanımı için çok uygundur.

Görüntü Kalitesi

Başlangıçta, projektör varsayılan olarak oyun moduna geçer . Bu moddaki resim temiz, net ve keskindir. Renk sıcaklığında biraz serin, ancak keskin bir şekilde değil. Kontrast ve siyah seviyeleri oldukça iyi-ortam ışığı kullanımı için oldukça yeterli ve oyun uygulamaları için tipik. Daha düşük ortam ışığında veya karanlık bir odada görüntülemek için, oyun resmine biraz daha fazla resim vermek istiyorsanız, varsayılan 2.0 gama ayarını 2.2'ye yükseltebilir ve renk sıcaklığını soğuktan normale değiştirebilirsiniz. Bu basit ayarlarla, daha fazla ayarlamaya ihtiyaç duymayan oyunlar veya filmler için son derece iyi kalibre edilmiş bir resim elde etmek iyi bir fikirdir.

Sinema Modu otomatik olarak varsayılan olarak 2.2 gama ve Normal renk dengesine sahiptir ve kutudan etkileyici bir şekilde doğal bir resim oluşturur. Sinema seçimi, lambayı otomatik olarak Eco moduna ayarlar, böylece parlaklığı %32 azaltır. Bu dimmer görüntüsüne ihtiyacınız varsa, her şey hazır, ancak lambayı Normal olarak değiştirmek, fan gürültüsünde herhangi bir artış olmadan aydınlatır.

Sinema modunda giriş gecikmesi, oyun modunda 16.4 ms ile karşılaştırıldığında 49.7 ms'dir. Bir film izlerken dudak senkronizasyonundaki farkı görebilirsiniz. Oyun modunu seçerek ve gama'yı 2.2'ye ve rengi soğuktan normale çevirerek, oyun modunun kısa gecikme süresini korurken, sinema modunun daha doğru rengini ve daha iyi doygunluğunu elde edersiniz.

İki çalışma modu daha az çekiciliğe sahiptir. Game Bright size oyundan biraz daha fazla parlaklık verir, ancak gama'yı 1.6'ya düşürür, siyah seviyelerden ve renk doygunluğundan ödün verir. Bazı insanlar bunun için bir kullanım bulabilir, ancak yapamayız. parlak mod, projektörün toplam potansiyel ışık çıkışını en üst düzeye çıkarır, ancak yeşile doğru ciddi bir renk kayması pahasına. Resim sert ve çirkin. Bu modların her ikisinden de kaçınırdık.

W1210ST, görüntü netliği için yukarıdan aşağıya ve yan yana bir "A" alır. Bazen üç-çip tasarımı gelebilecek kayma ihtimalini ortadan kaldırır, tek-çip DLP tasarımın biridir. Üç bağımsız görüntüleme cihazı düzgün bir şekilde birleştirilmediğinde, renk ve keskinliği tehlikeye atabilir.

Keskinlik kontrolü 0 ile 15 arasında bir ölçekte çalışır. En yumuşak görüntünün yaklaşık 5 olması için ideal ayarı bulduk. Sinema Modu varsayılan olarak 7'dir ve diğer modlar varsayılan olarak 15'tir. Bu kontrolün ayarlanması kişisel bir zevk meselesidir ve ideal ayar, oyun veya film materyalini izleyip izlemediğinize bağlı olarak değişecektir.

Resimdeki tek dikkat çekici kusur, parlaklık homojenliğinin ortalamanın altında olmasıdır. Örneğimizde, resim ekranın sol üçte birine doğru azaltılmış bir parlaklık gösterir. Bununla birlikte, bu 100 IRE beyaz test görüntüsünde açık olsa da, izleyicinin oyun oynarken veya film izlerken farkında olması muhtemel değildir. Bu projektördeki yüksek ANSI kontrastı ve düz renk doygunluğu bu özel kusuru maskeleme eğilimindedir.

Brightness. With the BenQ W1210ST 1.2x lens set to its widest throw angle position, our test unit measured as follows:

 

BenQ W1210ST ANSI Lumens

MODE

Normal

Eco Mode

Oyun

1118

760

Oyun Parlak

1154

785

Kullanan

1321

900

Parlak

1660

1229

Canlı

1312

892

Sinema

1217

825

Bu çalışma modlarının tümü, varsayılan olarak eco moduna geçen sinema hariç normal lamba gücüne varsayılandır. Bu şekilde, onları sırayla çevirdiğinizde, Sinema Modu çok daha sönük görünecektir. İsterseniz manuel olarak Normal güce dönüştürebilirsiniz.

Renk Parlaklığı. W1210ST olağanüstü renk parlaklığı okumaları bulduk. yukarıdaki sayıların sadece beyaz ışık çıkışını ölçen ANSI lümen okumaları olduğunu unutmayın. Çoğu zaman, daha az pahalı DLP projektörlerde, bağımsız kırmızı, yeşil ve mavi bileşenlerin toplamı olarak ölçülen renk parlaklığı, beyazdan belirgin şekilde daha düşüktür, bu da zengin bir doğal renk ve dengeli bir video görüntüsü istiyorsanız iyi değildir. Bununla birlikte, W1210ST oyun modunda %100 renk parlaklığı okundu, sinema %87 idi ve modların geri kalanı %78 veya daha yüksek ölçüldü. Genel olarak, hangi modu seçerseniz seçin, renkleri iyi doygun hale getirmek için çok sayıda renk bilgisi vardır. Göreceli parlaklıklarında dengeden çıkan beyaz elemanlar ve renkli elemanlar ile ilgili bir sorun yoktur.

Düşük Lamba Modu. Eco modu, tüm modlarda lümen çıkışını %32 azaltır. Zaten çok düşük olan fan gürültüsü üzerinde hiçbir etkisi yoktur, bu yüzden önemli değildir.

Video Optimize Edilmiş Lümen. Sinema Modu, oyunlara kıyasla filmler için daha doğru renk sunar. 1200+ lümende veya eko modunda 825'te video için en iyi kalite için seçimdir.

Zoom Lens Parlaklık etkisi. Dahili 1.2 x zoom objektifi çok fazla menzile sahip değildir ve telefoto ucunda geniş açılı uca kıyasla ışık çıkışını %11 azaltmıştır. Üniteden mümkün olan tüm ışığı almak için, mümkün olduğunca ekrana yakın yerleştirin.

Parlaklık Tekdüzelik. Ölçülen parlaklık tekdüzeliği %67 idi ve görüntü Sol tarafta daha düşük bir parlaklık gösterdi.

Giriş Gecikmesi. Oyun modlarında, test ünitemiz HDMI girişlerinde 16.4 ms giriş gecikmesi ve sinema modunda 49.7 ms idi.

On-board ses. Çift 10 watt'lık stereo hoparlörler, bu boyut ve fiyat sınıfındaki çoğu projektöre kıyasla son derece iyi ses sunar. Arkasında oturan herkes için yeterli ses seviyesi vardır ve ses seviyesi maksimuma çıkarıldığında bozulma olmaz. Beklediğiniz gibi, ses bir bas bileşeninden yoksundur, bu yüzden daha dolgun, daha sağlam bir ses istiyorsanız, bir ses çubuğu veya harici ses sistemi gitmek için bir yoldur. Ancak bir tutamda, bu projektördeki ses oldukça kabul edilebilir ve sınıfındaki rakip birimlerden çok daha iyi.

Fan Gürültüsü. W1210ST açtığınızda fark ettiğiniz ilk şey, aynı fiyat ve boyut sınıfındaki birçok ucuz ev sineması projektörüne kıyasla ÜRETMEDİĞİ gürültü miktarıdır. Çok düşük perde ve ses seviyesi ve bu projektörün harika bir özelliği. Yaklaşık 5000 feet'in üzerinde gerekli olan yüksek irtifa modunda, fan gürültüsü artar, ancak diğer projektörlerdeki diğer HA modlarına kıyasla hala oldukça sessizdir.BenQ HT2150ST bağlantı paneli

Yerleşik dikey ofset, resmi duvara yerleştirir, böylece lensin Merkez çizgisi görüntünün alt kenarını kesişir. Bu, sehpayı kurmak, üniteyi koltuklar ve ekran arasında kullanıcıların önüne yerleştirmek için idealdir. Kalıcı kurulum için tavana monte edebilirsiniz, ancak tavandaki konumu uzun kablo geçişleri gerektirebilir. Kısa atışından dolayı, çoğu odada, izleyicilerin kafalarının üzerine çıkıntı yapan bir arka rafa monte etmek pratik olmayacaktır. Küçük bir yurt odasında işe yarayabilir, ancak Projektörü aşağı doğru eğmeniz ve geometriyi Kare haline getirmek için keystone düzeltmesini kullanmanız gerekir-1080p çözünürlüklü projektörlerde her zaman kaçınmak istediğimiz bir şey.

Sınırlamalar

Tüm projektörlerin amaçlanan kullanımlarına göre kusurları ve sınırlamaları vardır. Genellikle bunları madde işareti biçiminde özetlemek kolaydır. W1210ST durumunda, 2200 lümen derecelendirmesi ve parlaklık tekdüzeliği yorumu garanti etse de, önemli kusurlarla karşılaşmak zordur.

BenQ, W1210ST 2200 lümende değerlendirse de, en parlak çalışma modundan sadece 1660 alabildik-spesifikasyondan %25'lik bir eksiklik. Dahası, parlak modda, çekici olmayan yeşil önyargılı bir resim üretir. En iyi görüntü kalitesini üreten önceden ayarlanmış modlarda 1100 ila 1300 lümen çıkıyor. Bununla birlikte, amaçlanan kullanımı için, 1100 ila 1300 lümen çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır, 100" ekranını ılımlı ortam ışığında kolayca dolduracak ve karanlıkta çok daha büyük olacaktır.

Lümen derecelendirmesini çok fazla önemsemememizin bir nedeni, projektörün %100 veya %100'e yakın renk parlaklığı sağlamasıdır, bu nedenle resim, renk parlaklığı beyazın çok altına düştüğünde ortaya çıkabilecek dengesizliklerin hiçbirini göstermez. Sonuç olarak, W1210ST, amaçlanan kullanım için yeterli parlaklık sağlar. Oyun kullanıcıları, ışık çıkışındaki herhangi bir eksikliğin farkında olmayacaklar.

Belirtildiği gibi, parlaklık tekdüzeliği ortalamanın altındadır. Bununla birlikte, bu aynı zamanda izleyicinin oyun oynarken veya film izlerken farkında olmayabileceği bir şeydir. Bu projektörün yüksek ANSI kontrastı ve düz renk doygunluğu, tüm ekran boyunca boş bir gökyüzü gibi düzgün bir konuya sahip sahneler dışında bu kusuru maskeleme eğilimindedir. O zaman bile, gökyüzünün solda sağdan biraz daha koyu olması, yalnızca bir projektör eleştirmeni olsaydınız fark edeceğiniz bir şeydir. Başka bir deyişle, kusur, özellikle bir oyun Projektörü için ince ve yaşamak kolaydır.

Sonuç

BenQ W1210ST, en çok saydığı tüm silindirlere çarpıyor. Ciddi oyuncular için en önemli şey giriş gecikmesidir ve 16 ms'de şimdiye kadar ölçtüğümüz en hızlı dijital projektördür.

Ancak hızlı tepki süresine ek olarak, W1210ST çok az fan gürültüsü üretir-hemen arkasında oturanlar için büyük bir avantaj. Resmi katı ANSI kontrastı ve renk doygunluğu ile parıldıyor. Renk dengesi, kutudan neredeyse hiç ayarlamaya ihtiyaç duymayacak kadar yakındır, bu nedenle hem ev sineması hem de oyun için tamamen işlevseldir. Yerleşik ses, bastan yoksun olsa da, bu boyuttaki bir projektör için olduğu kadar iyidir ve çoğundan çok daha iyidir. Kısa atış ve nispeten hafifliği, geçici bir sehpayı kalıcı bir kurulum olmadan zaman zaman kullanmak isteyenler için kolayca monte etmenizi sağlar. Gerçekten, sevilmeyecek ne var?

Nadiren Editörün Seçimi ödülünü veriyoruz, sadece son derece heyecanlandığımız tüketici ve ev sineması ürünleri için ayırıyoruz. BenQ W1210ST bunlardan biri. Çok büyük ekran formatında ciddi oyunlara düşkünseniz, kaçırmayın.

 

Ürünü satın almak için tıklayın.