Projeksiyon cihazı için harici ses sistemi almam gerekir mi?

Projeksiyon cihazları çıktığı günden beri devam eden tartışmaya artık net bir açıklama ekleyebiliriz. Projeksiyon cihazları üzerinde ki hoparlör sistemide aynı projeksiyonlar sistemi gibi gelişmekte çoğu modellerde ses sistemine ihtiyaç duyulmamaktadır. Tabi ki burada iddia edilen profesyonel ses sistemi değil sadece tatminkar bir ses almak.

Projeksiyon cihazları üzerinde ki hoparlörler mono olarak gelmekte çoğu cihazda stereo olarak karşımıza çıkmaktadır. 

EPSON TW6100

 

Stereo projeksiyon cihazlarının hoparlör sistemi 20w a kadar çıkmaktadır. Bu durumda ses sistemi ihtiyacınız karşılabilir. Öncelikli olan sizin ne istediğiniz. 

BENQ W1210ST 

BENQ GS2

Modern projektörler sadece çok iyi yerleşik hoparlörlere sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda gelişmiş bir sese sahiptir, bu da bağımsız bir hi-fi sisteminin tamamen isteğe bağlı olduğu anlamına gelir.

İsterseniz pahalı bir surround ses sistemi satın alabilirsiniz, ancak buna ihtiyacınız yoktur. Birçoğumuz için, bu kesinlikle bir nimettir, çünkü birçok insan daha basit ayarları tercih eder veya sadece yeterli alana sahip değildir. Özel bir çoklu hoparlör sistemi çok sayıda bileşen içerir, her yerde çok sayıda kablo anlamına gelir ve önemli güç tüketimi gerektirir. İyi yerleşik hoparlörlere sahip bir projektör, sese çok daha zarif ve verimli bir yaklaşım sunar.

Yine de projeksiyon cihazının ses sistemi beni tatmin etmez tonları daha iyi hissetmek isterim derseniz. Bir soundbar işinizi görebilir. Soundbar konusunda profesyonel, standart ve ekonomik seri şeklinde adlandırabiliriz. 

Profeysonel cihazların Dolby Atmos desteği, hdmı in-out, ekstra bass ve kaliteli hoparlör bulunmasıdır. Sony soundbar konusunda deneyimi ve teknojisi rakiplerinden bir adım önde olmasını sağlıyor. Sony'nin geliştirdiği atmos sistemi avrupada ödülleri toplamış bulunmakta çoğu modeli editör seçimi olmuştur. 

Atmos sistemli soundbar

Standart Soundbar

Ekonomik Sounbar

 

Önemli bir detay projeksiyon cihazının sesi yeterli gelmedi  ve soundbar alacaksanız mutlaka Bluetooth ve Media Player olması gereklidir. Projeksiyon cihazınızı kullanmadığınız durumlarda soundbarı kullanabilirsiniz.

Projeksiyon cihazları, soundbar ve ses sistemleri için müşteri temsilcisinden bilgi alabilir Fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

İyi Eğlenceler