Projeksiyon Terimlerini Anlama Klavuzu

Projektör Terimeri

1080i Nedir?

1080i, bir video çerçevesinin iki alanda teslim edildiği ATSC yüksek çözünürlüklü 1920 x 1080 geçmeli video formatıdır. İlk alan görüntünün tek satırlarını içerirken, ikinci alan çift satırları içerir. Her alan saniyenin her 1/60'ında güncellenir ve saniyede 30 kare video ile sonuçlanır.

1080p Nedir

1080p, tam bir video karesinin saniyede 60 veya 24 karede teslim edildiği ATSC yüksek çözünürlüklü 1920 x 1080 aşamalı tarama video formatıdır.

16:9 Nedir?

Bu birimlerin boyutu ne olursa olsun, 16 birim x 9 birim olan bir HDTV sinyalinin En Boy oranı. Filmde, En Boy oranı bire göre tanımlanır, bu da bu en boy oranının 16/9 veya 1.78:1 olarak tanımlandığı anlamına gelir.

 

2: 2 pull-down Nedir?

Saniyede 25 kare hızında çalışan PAL/SECAM videoya saniyede 24 kare film aktarma yöntemi.

2: 3 Pull-down Nedir?

Genellikle 3:2 pull-down olarak adlandırılan 2: 3 pull-down, film çekimlerini NTSC videoya dönüştürür. Film Görüntüleri saniyede 24 kare (FPS) ve NTSC video 30 FPS'DE çekilir. 3: 2 pull-down, 24 FPS'Yİ 30 FPS'YE dönüştürmek için gereken elektroniği ifade eder, böylece bir NTSC video cihazında görüntülenebilir. Bunu yapmak için, 4 film karesi, her bir kareye ek bir film karesi alanı ekleyerek 5 video karesine dönüştürülür:

 

Video Çerçevesi 1 2 3 4 5
Video Alanı a b a b a b a b a b
Film Çerçevesi 1 2 3 4
Casio XJ-S400UN
WUXGA Konferans Salonu Projektör

3D Ready Nedir?

3D'ye hazır bir projektör, Nvidia'nın 3D Vision sistemi veya birkaç eğitim yazılımı paketinden biri aracılığıyla bir bilgisayardan 120Hz Kare sıralı 3D sinyalini kabul edebilir. Bu projektörler, 3D Blu-ray oynatıcılarda ve set üstü kutularda kullanılan HDMI 1.4 3D spesifikasyonu ile uyumlu değildir. Ayrıca bu tür 3D'yi PC 3D Ready olarak da adlandırıyoruz.

3LCD Nedir?

LCD veya sıvı kristal ekran üzerinden görüntü yansıtmak için ortak 3 Renk Sistemi. Projeksiyon lambasından gelen Beyaz ışığın RGB bileşenlerini ayırmak için dikroik aynalar kullanır. Her renk, içinden geçen renkli ışığın miktarını kontrol eden ayrı sıvı kristal panellere beslenir. Her LCD'DEN gelen ışık, mercekten çıkmadan ve bir ekrana geçmeden önce dikroik bir prizma kullanılarak yeniden birleştirilir.

 

480i Nedir?

480i, bir video çerçevesinin iki alanda teslim edildiği ATSC standart tanımlı televizyon (SDTV) 720 x 480 veya 640 x 480 geçmeli video formatıdır. İlk alan görüntünün tek satırlarını içerir ve ikinci alan çift satırları içerir. Her alan saniyenin her 1/60'ında güncellenir ve saniyede 30 kare video ile sonuçlanır.

480p Nedir?

480p, ATSC Enhanced Definition Television (EDTV) 720 x 480 aşamalı tarama video formatıdır ve tam bir video karesi saniyede 30 veya 24 karede teslim edilir. 480p ayrıca 854 x 480 piksel, 16:9 geniş ekrandan oluşan bir ekran formatını da ifade eder.

 

720p Nedir?

720p, tam bir video karesinin saniyede 60, 30 veya 24 karede teslim edildiği bir ATSC yüksek çözünürlüklü 1280 x 720 aşamalı tarama video formatıdır.

802.11 a Nedir?

Maksimum 54 Mbps veri aktarım hızı ile 5 GHz frekans aralığında (5.725 GHz ila 5.850 GHz) çalışan kablosuz ağ için IEEE spesifikasyonu. 5 GHz frekans bandı 2.4 GHz frekansı kadar kalabalık değildir, çünkü 802.11 a spesifikasyonu 802.11 B'den daha fazla radyo kanalı sunar.Bu ek kanallar radyo ve mikrodalga girişimini önlemeye yardımcı olabilir.

802.11 b Nedir?

2.4 GHz frekans aralığında (2.4 GHz ila 2.4835 GHz) çalışan ve 11 Mbps'ye kadar verim sağlayan kablosuz ağ için uluslararası standart. Bu çok yaygın olarak kullanılan bir frekanstır. Mikrodalga fırınlar, kablosuz telefonlar, tıbbi ve bilimsel ekipmanların yanı sıra Bluetooth cihazları, hepsi 2.4 GHz frekans bandında çalışır.

802.11 g Nedir?

Önceki 802.11 b standardı gibi, 2.4 GHz frekans aralığında (2.4 GHz ila 2.4835 GHz) çalışır, ancak 54 Mbps'ye kadar bir verim sağlar. 802.11 b veri hızlarında 802.11 b cihazlarıyla uyumludur. Diğer birçok cihaz, daha fazla parazit riskinin olduğu 2.4 GHz aralığında çalışır. Bu, veri bant genişliğini olumsuz yönde etkileyebilir.

8VSB Nedir?

8 seviye körelmiş yan bant. Genlik Modülasyonlu (AM) yayın sistemi, DTV'NİN MPEG 2 aktarım akışını 19.2 Mbs'de taşımak için geliştirilmiştir. Bugün normal bir kanalla aynı 6MHz bant genişliğini kullanır, ancak daha verimli bir şekilde kullanır.

a-Si Nedir?

"Amorf Silikon"

AC-3 Nedir?

Adaptif transform Coder 3, Dolby Digital'in bit akışı tanımı. Duyamayacağınız ses verilerini düşürmek için algısal kodlama kullanan değişken, kayıplı bir ses sıkıştırma yöntemi. Belirli bir sistemde belirli bir kaydı en iyi nasıl oynatacağınıza dair meta verilerle birlikte 1'den 5.1'e kadar ses parçaları sunmak için kullanılabilir. Bu '.1 ' parça, 120 Hz ile sınırlı bir düşük frekanslı efekt (LFE) izidir. Meta veriler, aşağı karıştırma, dinamik aralık ve seviye normalleştirme ile sanatçı, telif hakkı vb.gibi bilgi verileri hakkında kontrol bilgileri sunabilir. Uygun ATSC tanımı şu anda A/52A'DIR. 32khz, 44.1 KHz ve 48khz'de örneklenen sesi 32kbps'den 640kbps'ye kadar veri akışlarına kodlar. Sıkıştırma, ortalama 12:1 ile kaliteye göre değişir.

Aktif Matris Nedir?

1980'lerin sonlarından 1990'ların başlarına kadar üretilen dizüstü bilgisayarlarda, kameralarda ve LCD projeksiyon panellerinde kullanılan yaygın bir LCD türü. bunun için başka bir isim ince film transistörüdür (TFT). Tipik bir aktif matris TFT ekran, üç ana rengi de kontrol eden tek bir LCD cam paneldir. TFT ekranlar, hızlı tepki süreleri ve görüntü gölgelenmesi olmadan tam hareketli video ve animasyonları görüntüleme yetenekleri ile not edilir.

AES/EBU Nedir?

Ses Mühendisliği Derneği / Avrupa Yayın Birliği. Dijital ses göndermek için kullanılan üç pinli xlr tipi konektör.

AGC Nedir?

Otomatik Kazanç Kontrolü. Gelen video seviyelerini makul seviyelere ayarlayan Vcr'ler için tipik bir özellik. Video kopyalama koruma rutinleri, gelen videonun çok 'sıcak' olduğunu düşünerek bu bileşeni kandırır, bu nedenle videonun son derece loş olmasına neden olur, bazen hiçbir şey göremediğiniz noktaya kadar.

Amplitude Modulation Nedir?

Genlik modülasyonu (AM), değişken olmayan bir taşıyıcı sinyal üzerinde değişen sinyal seviyelerini kullanarak bilgi iletmek için kullanılan bir yöntemdir. Gönderilen bilgilerin dalga formu, ilk taşıyıcı dalganın Zirvesi ile bir sonraki taşıyıcı dalganın Zirvesi arasındaki sinyal seviyesi farkında bulunur.

Analog Hole Nedir?

Korunmasız analog çıktıyı dijitalleştirerek kopya korumalı dijital içeriğin yüksek kaliteli kopyalarını oluşturma potansiyeli için bir film endüstrisi terimi. Dijital akışlar şifreleme ile kopyalanabilir, analog sinyaller ise kopyalanamaz.

Anamorfik Nedir?

Bir görüntüyü optik veya dijital olarak gererek veya farklı bir yerel en boy oranına sahip bir biçime sıkıştırarak en boy oranlarını değiştirmek için bir teknik. Film Stüdyoları, ilk geniş ekran filmleri standart 35mm film üzerine koymak için bu tekniği kullandı ve daha sonra görüntüyü orijinal olarak çekildiği geniş ekran formatında yeniden oluşturmak için anamorfik bir lens kullandı.

Anamorfik Lens Nedir?

Bir anamorfik lens, karşılıklı dik yarıçaplar boyunca farklı optik büyütmeye sahip bir mercektir. Bu, yansıtılan görüntünün yatay ve dikey boyutları için farklı büyütmeler kullanarak, 4:3 gibi bir En Boy oranının kaynak görüntüsünü 16:9 gibi farklı bir en boy oranına yansıtmayı sağlar.

Anamorfik Ready Nedir?

İsteğe bağlı bir anamorfik lens kullanarak anamorfik projeksiyonu destekleyen bir projektör.

ANSI Nedir?

Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüsü. ANSI lumens gibi çeşitli gönüllü konsensüs standartlarını koordine eden ve yöneten özel bir kuruluş. İlk ANSI Standardı, 1919'da Amerikan Mühendislik Standartları Komitesi olarak adlandırıldığında boru diş açma için yapıldı.

ANSI kontrastı Nedir?

Kontrast, beyaz ve siyah arasındaki orandır. Büyük kontrast oranı ince renk detayları ve tahammül gereksiz oda ışık göstermek için bir projektör yeteneği daha fazla. Projeksiyon endüstrisi tarafından kullanılan iki yöntem vardır: 1) tam Açık/Kapalı kontrast, tüm beyaz bir görüntünün ışık çıkışının (tam açık) ve tüm siyah (tam kapalı) bir görüntünün ışık çıkışının oranını ölçer. 2) ANSI kontrast, 16 alternatif siyah beyaz dikdörtgenden oluşan bir desenle ölçülür. Beyaz dikdörtgenlerden gelen ortalama ışık çıkışı, ANSI kontrast oranını belirlemek için siyah dikdörtgenlerin ortalama ışık çıkışına bölünür . Projektörlerin kontrast oranını karşılaştırırken, aynı kontrast türünü karşılaştırdığınızdan emin olun. Tam Açma / Kapama kontrastı her zaman aynı projektör için ANSI kontrastından daha büyük bir sayı olacaktır.

ANSI lümen Nedir?

ANSI lümen, bir projektörün genel parlaklığının bir ölçümüdür. Yansıtılan görüntünün merkezi köşelerden daha parlak olduğundan, ANSI lümenleri görüntü parlaklığının en doğru temsilidir. ANSI lümenleri, bir metrekare görüntüsünü 9 eşit dikdörtgene bölerek, her dikdörtgenin ortasındaki lux (veya parlaklık) okumasını ölçerek ve bu dokuz noktayı ortalayarak hesaplanır.

Diyafram Nedir?

Kabul edilen ışık miktarını kontrol eden bir cihaz.

Diyafram Düzeltme Nedir?

Görüntü öğelerinin sonlu boyutları veya monitörün nokta aralığı nedeniyle ayrıntı keskinliğinde kayıp için tazminat.

Diyafram Izgarası Nedir?

Kirişlerin kendi renk fosforlarına çarpmasını sağlamak için bir CRT'DEKİ elektron tabancalarını maskelemek için bir dizi dikey Tel. Genellikle monitörde görülebilen mesafe için bir veya iki yatay sabitleme kablosu kullanılır. Bu tekniği kullanan monitörler genellikle gölge maskesi muadillerinden daha düzdür. Bu teknik başlangıçta Sony tarafından patentlendi ve o zamandan beri süresi dolmuş olan Trinitron adı altında pazarlandı.

Artifacts Nedir?

Video sinyalinin yakalanması, kodlanması/kod çözülmesi, iletilmesi ve görüntülenmesindeki teknik kısıtlamalardan kaynaklanan video görüntüsündeki kusurlar ve sapmalar.

En Boy Oranı Nedir?

Görüntü genişliğinin görüntü yüksekliğine oranı. Standart televizyon 4:3 veya 1.33:1'dir. Panavision veya Cinemascope 2.35: 1'dir ve 1.85: 1 de oldukça yaygındır. Geniş ekran görüntüler 1.78:1 veya 16:9'dur.yüksekliği çarpıyor. Örneğin, 40 inç yüksekliğinde bir görüntü istiyorsanız, en az 40 * 1.78 inç genişliğinde veya 71 inç genişliğinde bir ekrana ihtiyacınız vardır. Diğer nispeten yaygın en boy oranları 3:2, 4:3 ve 5:4'tür.

ATA Rated Case Nedir?

Ortak taşıyıcı tarafından sevk edilecek kadar güçlü bir durum; navlun hatları, UPS, FedEx, vb. Bu tip vakaların çoğu, metal takviyeli Köşeleri ve kulpları ile kolayca tanınır. Bu vakalar genellikle 'örs vakaları'olarak adlandırılır.

ATRC Nedir?

Gelişmiş Televizyon Araştırma Konsorsiyumu. RCA, Sarnoff Labs, Philips ve NBC'DEN oluşan bir endüstri grubu, dijital HDTV teknolojilerini geliştirmek için 1990 yılında bir araya geldi. Sarnoff, hataları azaltmanın bir yolu olan şu anda kullanılan MPEG 2 bit akışı için taşıma katmanını tasarladı ve Philips, mevcut ATSC standardı için HDTV kod çözücülerini tasarladı.

ATSC Nedir?

Gelişmiş Televizyon Sistemleri Komitesi. 1982 yılında kurulan bu uluslararası Komite, karasal dijital televizyon için gönüllü standartlar geliştirmektedir. Standartlarına bağlı olan ülkeler arasında Kanada, Arjantin, Meksika, Güney Kore ve ABD ATSC dijital TV Standartları arasında HDTV, SDTV, veri yayını, çok kanallı surround ses ve interaktif televizyon bulunmaktadır.

İnce

Azaltmak. Televizyonunuzun sesini kısmak onu zayıflatıyor.

Otomatik Denge Nedir?

Resmin beyaz ve siyah alanlarındaki renk dengesindeki hataları tespit etmek ve düzeltme için gerektiğinde hem kırmızı hem de mavi sinyallerin beyaz ve siyah seviyelerini otomatik olarak ayarlamak için bir sistem.

AVI Nedir?

Ses / Video İnterleave. Windows için Video dosya biçimi (Vfw). Video oynatmak için bir codec bileşeni ile birlikte kullanılır. Format, video ve sesin birbirine göre nasıl saklandığını belirler, ancak codec bileşeni tarafından işlenen belirli bir sıkıştırma şemasını değil.

Azimuth Nedir?

İrtifa ile birleştiğinde bir uydu çanağını işaret edecek yön. Nedeniyle Kuzey 0 derece ve nedeniyle Doğu, 90 derece ve benzeri bir Azimut vardır.

Balanced Input Nedir?

Üç iletken, birbirleriyle doğrudan faz dışı olan iki sinyal iletkeni ile giriş yapar. Bu, yol boyunca elektromanyetik paraziti yakaladıklarında birbirlerini iptal eder, ancak sinyali etkilemez. Üçüncü iletken topraklanır.

Banana Konektörü Nedir?

Bir muz gibi görünen genişletilmiş tek şaftlı bir hoparlör kablosu fişi. 5 yönlü bağlama direklerine takılır ve performansa yardımcı olan geniş bir temas alanı sunar.

Bant Nedir?

Saniyede döngü sayısı (Hertz), bir frekans bandının alt ve üst sınırları arasındaki fark olarak ifade edilir; ayrıca, bir frekans bandının genişliği. Pratik olarak, bant genişliği, birim zaman başına belirli bir bağlantıdan geçebilen veri miktarıdır.

Namlu Distorsiyonu Nedir?

Ekran görüntüsünün ekranın kenarlarına doğru dışa doğru genişlediği bozulma. Kare olmak yerine, kenarlar bir namlunun kenarı gibi dışa doğru bükülür. İğnenin tam tersi.

Betamax Nedir?

Sony'nin 1970'lerde vhs'ye rakip ev kayıt standardı.VHS'den daha yüksek kalitede, ancak daha yüksek bir fiyata üretti.

Bezell Nedir?

Projektör ızgarası veya CRT veya LCD ekran çerçevesi gibi bir cihazın çerçevesi veya yüzü.

Bindig Post Nedir?

Amplifikatör veya hoparlör bağlantı tipi.

Siyah Seviye Nedir?

Bir resmin en karanlık kısmı. Bu, görüntüleme aygıtlarına ve görüntüleme ortamlarına bağlı olarak değişebilir. NTSC black, çok hafif gri olan 7.5 IRE'YE ayarlanmıştır. Siyah seviyeye bölünen beyaz seviye, belirli bir ekran cihazı için bir kontrast oranı verir.

Yazı Tahtası Modu Nedir?

Blackboard mode, projektörün boyalı duvarın kara tahtası gibi ekran yüzeyinin rengini algılamasını ve doğru renk reprodüksiyonunu optimize etmek için çıktısını otomatik olarak ayarlamasını sağlayan bir projektör özelliğidir.

Blanking Nedir?

Bir elektron tabancasının, videonun bir sonraki bölümünü CRT ekranına boyamak için kendini yeniden konumlandırmak için kapatıldığı süre.

Bleeding Nedir?

Rengin bir nesneden görüntünün diğer kısımlarına “aktığı” Video distorsiyonu, bu renk olması gerekmez.

Blooming ?

Aşırı parlak bir ekran nesnesinin yanındaki fosforların heyecanlanmasına neden olduğu Video distorsiyonu, bu nedenle nesneyi büyütür ve kenarlarını yumuşatır.

Blue Lazer Nedir?

Blu-ray yüksek çözünürlüklü DVD'lerde kullanılan lazerin rengi. Mavi lazer ışığı kırmızıdan daha kısa bir dalga boyuna sahiptir, bu nedenle mavi lazerler belirli bir fiziksel alanda daha fazla veri alabilir ve depolayabilir.

BNC Nedir?

Süngü somun konektörü veya İngiliz Deniz konektörü. Profesyonel videoda yaygın olarak kullanılan yüksek kaliteli kilitleme kablosu fişi.

Bowing Nedir?

Düz olması gereken çizgilerin kavisli olduğu Video distorsiyonu. Namlu distorsiyonu ve pincushioning'e bakın.

Parlaklık Nedir?

Bir görüntüden genel ışık çıkışı. Parlaklık kontrolü bir görüntüyü daha parlak hale getirebilirken, görüntünün siyah seviyesini daha iyi tanımlamak için en iyi şekilde kullanılır.

Parlaklık (Algılanan) Nedir?

Bir projeksiyon sisteminin parlaklığı bir ışık ölçer ile tam olarak ölçülebilir. Örneğin, tipik bir sinema 16 ayak Lamberts teslim etmek için ayarlanır. Yüksek ayak-Lamberts, daha parlak görüntü. Yaygın bir yanlış anlama, başka bir projektörün iki kat daha fazla lambertine sahip bir projektörün iki kat daha parlak olacağıdır. Bir ışık ölçerin onu iki kat daha parlak bir şekilde algılayacağı doğru olsa da, gözünüz bunu yapmaz. Algılanan parlaklık yaklaşık %50 oranında artacaktır. İnsan gözünün ışığa logaritmik bir tepkisi olduğu için iki katına çıkmaz.

Parlak renkTM Nedir?

Brilliant Color-Texas Instruments tarafından DLP projektörleri için geliştirilen ve kırmızı, yeşil, mavi, Camgöbeği, Macenta ve sarı olmak üzere altı renk kanalı üreten bir teknoloji; böylece renk gamında bir artışa izin verir.

Broadcast Flag Nedir?

Programın kaydedilip kaydedilemeyeceğini belirleyen bir televizyon programı ile birlikte gelen durum bitleri veya bayraklar kümesi. Ayrıca, içeriğin bir analog ekranda görüntülenmesini yasaklamak gibi kaydedilen içerikle ilgili diğer kısıtlamaları da gösterebilir.

Burn-in Nedir?

Fosforların plazma, CRT veya sed TV gibi bir ekran cihazında farklı hızlarda renk değiştirdiği görüntü distorsiyonu. Bu genellikle uzun süre statik bir görüntü göstermekten kaynaklanır. Ekran koruyucular, crt'lerde yanmayı önlemek için kullanılır ve plazma ekranlar, yanmayı önlemek için görüntünün periyodik dinamik tek piksel kaymasını kullanır.

CableCARDTM  Nedir?

Tüketicinin sadece belirli bir kablo şirketinin sunduklarından farklı olarak ne tür bir set üstü kutu istediğini seçmesini sağlayan bir kablo TV set üstü kutusuna bir alternatif. Birçok ekran aygıtı, şifre çözme işlemlerini gerçekleştiren bir PMCIA tipi kart olan bir CableCARD için doğrudan bağlantı sunar. İzleme başına ödeme ve etkileşimli program kılavuzları gibi etkileşimli özellikler sunan yeni bir CableCARD standardı önerilmiştir.

Calibrate Nedir?

Bir standarda referans ile ayarlamak için.

Katot ışın tüpü (CRT) Nedir?

Bir elektron tabancası tarafından tahrik edilen bir fosfor tabakası üzerinde bir görüntü üreten Analog ekran cihazı.

CATV Nedir?

Topluluk anten televizyon veya kablolu televizyon. Televizyon yayınlarını, anten üzerinden parazite daha az duyarlı olan koaksiyel kablo üzerinden sunma yöntemi. CATV kablosu koaksiyel için başka bir terimdir.

CBR Nedir?

Sabit Bit Hızı. MPEG için değişmeyen bir kodlama oranını ifade eder, burada kalite, yüksek miktarda harekete sahip olanlar gibi sıkıştırma gerektiren sahnelerde düşürülür. Değişken bit hızı (VBR) kodlaması kaliteyi standart seviyede tutar ve daha verimli kabul edilir.

CCD Nedir?

Şarjlı Bağlı Cihaz. Işık enerjisini elektriğe dönüştüren video kameralarda kullanılan elektronik sensörler.

CD-R Nedir?

Kaydedilebilir CD. Bakın CD.

CD-RW Nedir?

CD-Yeniden Yazılabilir. Bakın CD.

CEA Nedir?

Tüketici Elektroniği Derneği. Yaklaşık 2000 elektronik üreticisinin bir endüstri Birliği. Tüketici Elektroniği Fuarı veya CES üretir.

CEDİA Nedir?

Özel elektronik tasarım ve montaj Derneği. Ev Elektroniği kurulum ve tasarım ile ilgili işletmeler için uluslararası Sanayi Derneği. Ayrıca profesyonel atamaları ile üyelerini onaylar.

Bazı projektör modelleri yalnızca yetkili cedıa bayi ağları üzerinden satılmaktadır ve çevrimiçi olarak satılmayabilir.

Merkezi Kanal Nedir?

Merkez, 5.1 ses sisteminin sinyalini belirledi. Tipik olarak ev sineması için, ilgili hoparlör sesle ilişkili video görüntüsüne mümkün olduğunca yakın olmalıdır.

Kanal Nedir?

Ayrı bir sinyal veya sinyal yolu.

Chroma Nedir?

(C) bir video sinyalinin renk kısmı.

Renk Sapmaları Nedir?

Farklı renklere veya ışığın dalga boylarına neden olan bir lensin optik kusuru, mercekten farklı mesafelere odaklanır. Kenarlarda ve görüntünün her noktasında renkli saçaklar veya haleler olarak görülür.

Kromatiklik Nedir?

Dalga boyu (renk tonu) ve doygunluk ile tanımlanan ışığın renk kalitesi. Kromatiklik, parlaklığı dışındaki tüm renk özelliklerini tanımlar.

Chrominance Nedir?

(C) bir video sinyalinin renk kısmı.

Chrominance-to-luminance gecikmesi Nedir?

Renk sinyalinin parlaklık sinyalinin gerisinde kaldığı durum, bu da nesnelerin kenarında renk bulaşması veya kanama olarak gösterir.

CLO Nedir?

2012 yılında, bilgi ekranı Derneği (SID), projeksiyon sistemlerinde parlaklığın ANSI lümen ölçümüne alternatif olarak renkli ışık çıkışı (CLO) spesifikasyonunu tanıttı. Temel fark, ANSI lümen spesifikasyonunun, yalnızca beyaz ışık çıkışına dayalı olarak maksimum beyaz parlaklığın ölçülmesini sağlarken, CLO, kırmızı, yeşil ve mavi olmak üzere üç bağımsız renk kanalının toplam parlaklığını temsil eder. Tüm projektör üreticileri ANSI lümen parlaklık spesifikasyonunu yayınlamaya devam ederken, bazıları da CLO spesifikasyonunu yayınlamaktadır.

Closed Caption Nedir?

Kapalı başlık (CC), bir video programının ses bölümünün bir transkriptini program görüntüsünün üzerine yerleştirir. Birincil kullanımı, sağır veya işitme güçlüğü çeken insanlara, çalınırken sesin bir transkriptini okuma fırsatı vermektir. Kapalı başlık, yabancı bir dil okumayı veya öğrenmeyi öğrenen insanlar için de yararlıdır. Kapalı başlık, hava durumu veya haberler gibi görüntülenen programla ilgili olmayan metni görüntülemek için de kullanılabilir.

Kaplamalı Optik Nedir?

Lambaya geri yansıyan ışık miktarını ve mercekten çıkan odaklanmış ışıkla karışan ortam ışığı miktarını en aza indirgemek için yüksek kaliteli lenslere uygulanan çeşitli malzemeler. Genel olarak, iyi kaplamalar lenslerin parlaklığına %15 veya daha fazla katkıda bulunabilir. Renkleri filtrelemek için diğer kaplamalar kullanılır.

Koaksiyel Nedir?

Topraklanmış bir dış Kalkan ile tek bir iç kabloya sahip bir ses veya video kablosu. Ses, bir hoparlörün başka bir büyük hoparlörün konisine yerleştirildiği bir hoparlör türüdür.

Codec Nedir?

Sıkıştırma / dekompresyon anlamına gelir. Veri, ses veya video dosyalarını sıkıştırmak ve açmak için bir algoritma için genel terim. LZW gibi kayıpsız kodekler, her bitin korunması gereken veri dosyaları için kullanılırken, MPEG ve WMA gibi kayıp kodekler, bilgi kaybının tolere edilebileceği video ve ses dosyaları için kullanılır.

COFDM Nedir?

Kodlanmış Ortogonal Frekans Bölmeli Çoğullama. ABD'de kabul edilen 8VSB'NİN aksine, ağırlıklı olarak Avrupa'da kabul edilen bir HDTV yayın yöntemi, birden fazla antenden binden fazla taşıyıcı sinyalin üzerinde bir dijital sinyal gönderir. Daha sonra gelen Hayalet veya soluk yinelenen sinyaller oluşturmak için aynı sinyalin nesnelerden yansıdığı çok yollu yollara karşı dayanıklıdır.

Renk Analizörü Nedir?

D65 veya 6500 derece Kelvin standardına göre bir ekran Cihazının renk doğruluğunu ölçmek için bir cihaz.

Renk Çubukları Nedir?

Kalibrasyon deseni, video ekranlarının parlaklığını, doygunluğunu ve tonunu ayarlamak için kullanılır.

Renk Break-up Nedir?

Ekrandaki parlak nesnelerin kenarında bir gökkuşağı gibi görünen görüntü anomalisi. Tek çipli DLP projektörler veya bazı LCoS Rptv'ler gibi sıralı renk sistemlerinin, ekran nesnelerinin hızlı hareketi veya izleyicinin bakışları nedeniyle ekrandaki farklı konumlardaki renk bilgilerini güncellediği gökkuşağı efekti olarak da adlandırılır. Örneğin, beyaz bir nesnenin kırmızı bileşeni, renk sırayla görüntülendiğinden, nesne hızlı bir şekilde hareket ettiğinde ekranda maviden farklı bir yerde görünecektir. Bu aynı zamanda, bakışınızı ekran boyunca noktadan noktaya hareket ettirmek gibi hızlı göreceli hareketlerle de gerçekleşir. En parlak nesnelerde fark edilir.

Renk Dekoder Nedir?

Sinyalin renk kısmını parlaklıktan ayıran bir ekran cihazındaki devre. Overdriven ekranların veya diğer renk varyasyonlarının daha yüksek renk sıcaklığını telafi etmek için üretici tarafından ayarlanırsa görüntü kalitesini etkileyebilir.

Renk Dinamiği Nedir?

En beyaz beyazlar, en kırmızı kırmızılar, en mavi maviler ve en yeşil yeşillikler. Yüksek renk dinamikleri, dinamik aralık / kontrast oranlarının bir sonucudur. Mükemmel renk dinamiğine sahip olmak, zengin renkler, mükemmel netlik, yüksek kontrast anlamına gelir.

Renk Doygunluğu Nedir?

Renk saflığı ölçüsü. Yüksek doygun renkler, karışık renklerden yayılan daha geniş frekans spektrumu yerine çok dar bir ışık dalga boyu bandı yayar. İyi doygunluk özelliğine sahip bir ekran canlı görünecektir.

Renk Sıcaklığı Nedir?

Sıcaklık yükseldikçe kırmızıdan maviye giden beyaz ışığın renk dengesi. Mutlak 0 veya -273 santigrat derece ile başlayan Kelvin derece cinsinden ölçülen Renk Sıcaklığı, belirtilen derecelere ısıtılmış bir karbon bloğundan yayılan ışığın referans standardına karşılık gelir. Örneğin, sabahın erken saatlerinde güneş yaklaşık 2500K'DİR, bu da 2227° C'ye ısıtılmış bir karbon bloğunun yayacağı sıcak ışıktır. Üniteyi ~10000 ° santigrat dereceye kadar ısıtmak, gün ortası mavi gökyüzünün aynı mavimsi ışığını yayar. Ortak renk sıcaklıkları 5500 Kelvin (siyah beyaz filmler) ve 6500 Kelvin (standart renkli filmler) ' dir.

Renk Tekerleği Nedir?

Tek görüntüleyici ışık valfi tabanlı projeksiyon cihazlarında sıralı rengi görüntülemek için kullanılan 3 veya daha fazla yarı saydam renk filtresine sahip döner tekerlek. Görüntüleyici, tekerleğin karşılık gelen Renk Filtresi merceğe geçen ışığı etkilediğinde belirli bir görüntünün renk bileşenini yansıtır veya iletir. 1X tekerlek, saniyenin 1 / 60'ında tüm renkler arasında geçiş yapar.

Tarak Filtresi Nedir?

Kompozit videoda taşınan renk ve parlaklık sinyalleri arasındaki paraziti azaltır. Bir çentik filtresinden daha iyi ve en kötüsünden en iyi kaliteye, 2-line, 3-line ve 3D'ye kadar.

Tarama Nedir?

Bir nesnenin bir çerçeve içinde belirgin bir şekilde hareket ettiği ve yeni konumunun bir alanda diğerinin üzerinde farklı bir konumda görüntülendiği geçmeli bir hareketin neden olduğu bir hareket artefakt. Tarağın dişlerine benziyor.

Bileşen Video Nedir?

Bileşen Video, orijinal görüntünün tüm bileşenlerini içeren bir formatta kaliteli video (RGB) sunma yöntemidir. Bu bileşenler luma ve chroma olarak adlandırılır ve analog bileşen için y'pb'pr' ve dijital bileşen için y'cb'cr' olarak tanımlanır. . Parlaklık (Y) ve mavi eksi parlaklık ve kırmızı eksi parlaklığın iki renk kanalından oluşur.

Kompozit Video Sinyali Nedir?

Hem chroma hem de luma'nın chroma ile parlaklık sinyalinin 3.58 MHz yan bandında, genellikle 75 Ohm kablo üzerinden taşındığı videonun tek sinyal versiyonu. En düşük kaliteli sinyal tipi.

Sıkıştırılmış Çözünürlük Nedir?

Çoğu projektör ve ekran, video aygıtının yerel (gerçek) çözünürlüğünden daha yüksek çözünürlüğe sahip görüntüleri otomatik olarak kabul eder. Elde edilen görüntü, çeşitli Ölçekleme algoritmaları kullanılarak video Cihazının doğal çözünürlüğüne uyacak şekilde ölçeklendirilir. Tüm video aygıtları aynı sıkıştırma algoritmalarını kullanmaz, bu nedenle sıkıştırma kalitesi değişebilir. Dijital bir cihazdaki sıkıştırmanın doğası, bazı görüntü içeriğinin kaybolduğu anlamına gelir.

Kontrast Nedir?

Beyaz nokta arttıkça kontrast artar. Beyaz noktayı arttırmak, beyaz ve siyah arasında daha büyük bir fark yaratır.

Kontrast Oranı Nedir?

Beyaz ve siyah arasındaki oran. Kontrast oranı ne kadar büyük olursa, bir video Cihazının ince renk ayrıntılarını gösterme ve ortam oda ışığını tolere etme yeteneği o kadar büyük olur. Kullanılan iki endüstri yöntemi vardır: 1) tam Açık/Kapalı kontrast, tüm beyaz bir görüntünün ışık çıkışının (tam açık) ve tüm siyah (tam kapalı) bir görüntünün ışık çıkışının oranını ölçer. 2) ANSI kontrastı, 16 alternatif siyah ve beyaz dikdörtgenden oluşan bir desenle ölçülür. Beyaz dikdörtgenlerden gelen ortalama ışık çıkışı, ANSI kontrast oranını belirlemek için siyah dikdörtgenlerin ortalama ışık çıkışına bölünür. Video cihazlarının kontrast oranını karşılaştırırken, aynı kontrast türünü karşılaştırdığınızdan emin olun. Tam Açma / Kapama kontrastı her zaman aynı video aygıtı için ANSI kontrastından daha büyük bir sayı olacaktır.

Convergence Nedir?

CRT ekranlar, projektörler ve Rptv'ler için bir sorun. Yakınsama, ilgili elektron ışınlarının veya piksellerin doğru rengin oluşturulması için tam olarak doğru konumda oturması gereken bir ekranın bileşen renklerinin hizalanmasıdır.

Convergence Hatası Nedir?

CRT veya projektör gibi bir renk bileşeni ekranının renkleri, doğru bir görüntü oluşturmak ve renk haleleri veya yanlış renk oluşturmak için doğru şekilde hizalanmaz.

Crestron RoomView  Nedir?

Crestron RoomView Connected, av ağlarının uzaktan yönetimi için doğrudan ağ bağlantısı sağlayan projektörlere yerleştirilmiştir.

Crestron RoomView ® Express yazılımı, herhangi bir özel kablolama, donanım veya programlama olmadan kurumsal Yardım Masası yönetimi, uzaktan izleme ve küresel AV ağlarının kontrolünü sağlar. Ağa bağlandıktan sonra, sınıf öğretmenleri ve sunum yapanlar yüklü herhangi bir RoomView Connected™ projektörünü anında kontrol edebilirler. Programlamaya gerek kalmadan, AV ve BT yöneticileri, okul, kampüs veya kurumsal kuruluştaki ağ projektörlerini küresel olarak izleyebilir ve kontrol edebilir.

Bir Crestron kontrol işlemcisi eklemek, ağdaki tüm AV cihazlarının, aydınlatma ve çevre sistemlerinin herhangi bir Crestron dokunmatik ekranından, web tarayıcısından ve iPad™ ve iPhone® dahil olmak üzere Apple® ve Android®mobil cihazlarından kontrol edilmesini sağlar.

Roomview'e bağlı projektörlerdeki Ethernet portunu kullanarak ve Roomview'e erişerek, AV yöneticileri ve destek personeli sınıf teknolojisinin uzaktan kontrolünü ele geçirebilir, uzaktan sistem teşhisini giderebilir ve gerçekleştirebilir, projektör kullanımını ve lamba ömrünü izleyebilir, ağ etkinliğini kaydedebilir ve çok daha fazlasını yapabilir. Uzaktan özellikler, projektörün önceden belirlenmiş bir zamanda kapanmasını, rutin bakımı, çağrıları desteklemek için daha hızlı yanıt sürelerini, projektörlerin bağlantısı kesildiğinde uyarı bildirimlerini ve acil durum uyarılarının tüm projektörlere iletilmesini verimli bir şekilde planlamanıza olanak tanır.

CrossTalk Nedir?

Bir elektrik sinyalinin elektromanyetizmasının neden olduğu yakın çevrede başka bir elektrik sinyali tarafından paraziti.

CRT Nedir?

Katot Işın Tüpü Nedir?

D-ILA Nedir?

Doğrudan Sürücü Görüntü Işık Amplifikatör. Lcos ışık valfi teknolojisinin tescilli JVC versiyonu.

D-VHS Nedir?

SVHS ve VHS ile geriye dönük uyumluluk ile dijital bant standardı. 28MBS'YE kadar veri hızlarında HDTV kaydı ve oynatma sunan ilk cihaz. D-Theater özellikli D-VHS VCR, kopya korumalı önceden kaydedilmiş HD filmleri oynatabilir.

DAC Nedir?

Dijital Analog dönüştürücü. Dijital sinyali analoga dönüştüren elektronik bileşen.

dB Nedir?

dB veya desibel, göreceli ses yüksekliğinin bir ölçüsüdür. 0 dB işitme eşiğidir. 60 dB normal konuşmaya eşdeğerdir. 120 ila 140 dB, bir jackhammer veya silah atışı gibi ağrı eşiğidir. 10 db'lik bir değişiklik, ses seviyesini iki katına çıkaracaktır.

DBS Nedir?

Doğrudan Yayın Uydusu. Ayrıca 12ghz ve 18GHz frekansları arasında uydu üzerinden gönderilen küçük bir çanak dijital yayın sistemi olan Direct to Home olarak da adlandırılır. Yağmurla zayıflamaya maruz kalır.

Dcdı Nedir?

Yönlü korelasyon Deinterlacing (Dcdı)Faroudja tarafından geliştirilmiştir ve geçmeli video tarafından oluşturulan pürüzlü kenarları ortadan kaldırmak için tasarlanmış bir video algoritmasıdır.

Saptırma Boyunduruğu Nedir?

Bir CRT ekranında elektron ışınlarını saptırmak için kullanılan elektrik bobini.

Degauss Nedir?

CRT monitörlerinde biriken ve video sinyalini bozan ve renk bozulmasına neden olan manyetik alanlardan kurtulmanın bir yolu.

Deinterlacer Nedir?

Geçmeli bir video sinyalini aşamalı taramaya dönüştüren elektronik bileşen.

Deinterlacing Nedir?

Taramalı video sinyalini aşamalı taramaya dönüştürme eylemi.

Delay Nedir?

Orijinal sesin yönünü korumak için sesin daha sonra farklı hoparlörlerde çalındığı ses mühendisliğinde yaygın olarak kullanılır. Bir sesin ilk duyulduğu yerde, birden fazla yerden geldiğinde bile geldiği algılanan psikoakustik öncelik etkisi olgusunu kullanır.

DFP Nedir?

Dijital düz Panel Grubu tarafından tasarlanan tdms kullanarak tamamen dijital bir monitör bağlantısı. 1280x1024 çözünürlük ve 10 metre kablo uzunluğu ile sınırlıdır. Bir MDR20 konektörü kullanır.

Diagonal Nedir?

Bir ekranın veya düz panelin diyagonalleri Pisagor teoremi kullanılarak hesaplanabilir: genişliği kareleme, yüksekliği kareleme, bunları bir araya getirme ve Karekök alma. Bir 100 "diyagonal 16:9 ekran önlemler 49" yüksek tarafından 87" geniş; bir 100" diyagonal 4: 3 ekran önlemler 60" yüksek tarafından 80" geniş. Tüm ortak en boy oranlarında ekran boyutlarını almak için projeksiyon Hesaplayıcısını kullanın.

Dikroik Nedir?

Işığın seçici dalga boylarını yansıtan veya yansıtan bir ayna veya lens. Genellikle projektör ışık motorlarında "beyaz" ışığı kırmızı, yeşil ve mavi ışığa ayırmak için kullanılır.

DICOM Nedir?

Bir DICOM Projektörü (tıpta Dijital Görüntüleme ve iletişim), Tıp mesleğine X-ışınlarının, CAT taramalarının, MRI ve diğer tıbbi görüntüleme uygulamalarının oluşturulmasında 21 farklı gri tonlama seviyesini simüle etme yeteneği sağlar.

Dijital Cliff Nedir?

Bir dijital sinyalin girişim ve zayıflama ile nasıl bozulduğunun açıklaması. Ya sinyal tamamen işlevseldir ya da analog ile var olan hafif bir kalite bozulması ile hiç de işlevsel değildir.

Digital Closed Caption Nedir?

Dijital kapalı başlık, servis sağlayıcının seçiminde dijital TV programlarında mevcuttur. Kapalı başlık sisteminden farklı olarak, Dijital kapalı başlık, altyazılı metnin boyutunu, rengini, stilini ve opaklığını ayarlamanıza izin verir. Dijital kapalı başlık kullanıldığında, görüntülenen metnin dilini belirten 3 harfli bir kısaltmanın görünümü ile gösterilir.

Direct-View Televizyon Nedir?

Görüntüleme Cihazının projeksiyon yüzeyinin aksine doğrudan görüntülendiği bir görüntüleme cihazı.

Distrece Nedir?

Surround ses sistemleri ile ilgili olarak, ayrık ses her kanal için ayrı bir kaydedilmiş parçadır. Diğer sistemler parçaları bir araya getirebilir ve daha sonra bunları elektronik olarak ayırabilir.

DisplayPort Nedir?

DisplayPort, VESA tarafından geliştirilen bir dijital ekran arayüzüdür. Arayüz öncelikle bir video kaynağını bir bilgisayar monitörü gibi bir görüntüleme cihazına bağlamak için kullanılır, ancak ses, USB ve diğer veri biçimlerini iletmek için de kullanılabilir. Displayport aynı anda ses ve video iletmek için kullanılabilir. DisplayPort sinyali DVI veya HDMI ile doğrudan uyumlu değildir, ancak sinyal seviyelerini ayarlamak ve konektör stilini dönüştürmek için pasif adaptörler kullanılabilir.

Distorsiyon Nedir?

Belirli bir cihazın özelliklerinden kaynaklanan amaçlanan çıktıdan genellikle istenmeyen bir varyasyon.

Dağıtım Amplifikatörü Nedir?

Önemli mesafelerde bir projektöre veya düz panel cihazına temiz bir gürültüsüz sinyal sağlamak için kullanılan bir amplifikatör. İyi korumalı kablolarla bile, video ve bilgisayar sinyallerinin menzili, gözle görülür bir bozulmadan önce birkaç düzine feet ile sınırlıdır. Kabloların yan veya elektrik boruları boyunca geçebileceği tavan montaj durumlarında, daha kısa mesafelerde bir dağıtım amplifikatörü gerekebilir. Birçok dağıtım amplifikatörü, birden fazla projektör veya düz panel sürmek için sinyali 2 veya daha fazla güçlendirilmiş sinyale bölebilir.

Dithering Nedir?

Bu paletten küçük noktalardan oluşan bir desen kullanarak sınırlı bir palette bulunmayan Ara renkleri görüntüleme yöntemi.

DivX Nedir?

Video formatı MPEG 4 standardına dayanmaktadır. Genellikle indirilebilir video dosyaları için kullanılır.

DLP Nedir?

DLP (dijital ışık işleme) Texas Instruments (TI) bir ekran teknolojisi için ticari bir isimdir. İçerideki teknoloji genellikle DMD (dijital mikro aynalar) olarak adlandırılır. Her aynanın bir piksel öğesini temsil ettiği bir dizi aynadan oluşur. Örneğin, 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip bir yüksek çözünürlüklü DLP projektör veya arka projektör, 2 milyondan fazla küçük aynaya sahip olacaktır. Her ayna, aynadan projeksiyon merceğine ve ekrana yansıyan renkli ışık miktarını kontrol eden elektronik olarak çalıştırılan bir menteşeye bağlanır. DLP teknolojisini kullanan projeksiyon sistemleri 1 ila 3 DMD cihazı kullanır.

DMD Nedir?

Dijital Mikromirror Cihazı. Texas Instruments DLP projeksiyon sistemlerinde kullanılan gerçek görüntüleme çipinin adı.

DNR Nedir?

Dijital Gürültü Azaltma. Önceki kareleri şimdiki ile karşılaştırarak ve algoritmaya gürültü gibi görünen şeyleri yumuşatarak görüntü gürültüsünü azaltan bir sistem. Video görüntüsünün hareketsiz kısımlarındaki titremeyi azaltmaya yardımcı olur.

Belge Kamerası Nedir?

Bir belge kamerası herhangi bir projektöre bağlanabilir; bununla birlikte, bu özellikleri projektöre bağlı bir koldaki bir kamera veya projektörün gövdesine yerleştirilmiş bir belge tarayıcısı olarak entegre eden projektörler vardır.

Dolby Digital Nedir?

5.1 kanala kadar DVD'lerde, ATSC ve DBS yayınlarında ses sunmak için kayıplı bir sıkıştırma sistemi. AC-3 olarak da bilinir. AC-3'e bakın.

Dolby Old Nedir?

Dolby Digital'e (AC-3) orta arka oynatma için kullanılan altıncı kanalı eklemek için geriye dönük uyumlu sistem, 6.1 veya 7.1 ses çıkarır. 7.1 ses, yinelenen bir parçayı çalan ek bir orta arka hoparlör kullanır. Dolby EX kod çözücüsüne ihtiyacı var. AC-3'e bakın.

Dolby Pro MantığıNedir?

Sol, sağ, orta kanallara ve mono arka kanala sahip bir analog 4 kanallı surround ses sistemi, genellikle 2 hoparlörde çoğaltılır. Arka kanal 7KHz ile sınırlıdır ve sistem tüm kanalları 2 ayrı analog kanalda bir matris kaydında saklar. Kodlanmamış materyali tam doğrulukta oynatmakta zorluk çekiyor.

Dolby Pro Logic II Nedir?

Pro Logic'in güncellenmiş sürümü. Tam mekansal ipuçları ve sadakat ile bir surround ses sistemi üzerinde kodlanmamış kaynakları oynatırken daha iyi performans sunar.

Nokta Tarama Nedir?

Küçük noktaların farklı renklerin sınırları boyunca süründüğü Video artefakt, özellikle grafiklerde fark edilir. Kompozit kodlama etkisi ve s-video veya bileşen kablolama ile kolayca çıkarılabilir. Kaynak kompozit video kullanılarak kaydedilmişse ve eser kaydedilmişse kaybolmaz.

Nokta Aralığı Nedir?

Fosfor kullanan doğrudan görünüm ekranında yan yana fosfor renk grupları (RGB) arasındaki mesafe. Daha küçük daha iyi.

Downconvert Nedir?

Daha yüksek çözünürlüklü bir sinyali daha düşük bir çözünürlüğe dönüştürmek için. Örneğin, 720p-480p.

Dropout Nedir?

Bir yayın veya kaydedilmiş ortamdan eksik bilgiler ve tipik olarak analog bir ortamda beyaz lekeler olarak görünür. Bırakma, MPEG gibi interframe sıkıştırma teknikleriyle daha belirgindir, çünkü hata, bir sonraki tam çerçeve çizilene kadar görüntülenir, aksi takdirde bir ı-frame olarak bilinir. Bu ½ saniyeye kadar sürebilir.

DSP Nedir?

Dijital Sinyal İşleme. Gelen ve giden sinyalleri sürekli olarak manipüle etmek için dijital bir yöntem. Genellikle diğer efektler arasında yankı oluşturmak için seste kullanılır.

DSS Nedir?

Dijital Uydu Sistemi ve şimdi DBS denir. Küçük alıcı yemekleri kullanarak dijital uydu yayın sinyallerini göndermek ve almak için bir sistem.

DTCP Nedir?

Dijital Taşıma Kopya Koruması. Telif hakkı materyalinin izinsiz kopyalanmasını önlemek için DTLA (Digital Transmission Licensing Administrator) tarafından verilen bir dijital hak yönetimi teknolojisi standardı.

DTLA Nedir?

Dijital İletim Lisans Yöneticisi. DTCP kopya koruma teknolojisinin lisansını kontrol eder.

DTS Nedir?

Dijital Sinema Sistemleri. DVD'lerde ve D-VHS gibi diğer kaynaklarda kullanılan çok kanallı sesi kodlamak için alternatif bir yöntem. Dolby'nin daha yaygın AC3 sistemine kıyasla daha az sıkıştırma ve tartışmasız daha iyi sadakat sunar.

DTS 96/24 Nedir?

Dijital Sinema Sistemleri. 96kHz örnekleme oranını, 24 bit çözünürlükte tam doğrulukta kayıt yapan DTS sürümü.

DTS ES Nedir?

Dijital Sinema Sistemleri Genişletilmiş Surround. Merkezi bir arka kanal ile DTS geriye dönük uyumlu sistem eklendi.

DTS Neo:6 Nedir?

Stereo sesi 5 veya 6 kanala ayıran ses işlemi. Ayrıca Pro Logic kodlanmış analog kaynakları çözer. Müzik ve sinema olmak üzere iki mod sunar. Müzik modu, stereo sinyalin sol ve sağ kanallarının işlenmeden geçmesine izin verir, doğruluğu korur, ancak yine de kalan hoparlörler için sinyaller ekler. Bu, sadakat için bazı görüntülerden vazgeçer.

DTV Nedir?

Dijital Televizyon. ATSC standartları, DBS ve dijital kablo dahil olmak üzere analog yerine dijital sinyaller kullanan bir sistem.

Çift Lamba Nedir?

Çift lambalı bir projektörün, bir lambanın diğer lambaya otomatik olarak yedeklendiği veya belirli aralıklarla geçiş yapmak için önceden programlandığı iki lambası vardır. Bu tip lamba sisteminin avantajı, kullanım sırasında lamba arızası olasılığını önemli ölçüde azaltmasıdır.

DVD Nedir?

Dijital Çok Yönlü Disk. Bir CD ile aynı fiziksel boyut, ancak çift katmanlı ve/veya çift taraflı ise en az 4.7 GB veri, 9.4 GB depolama kapasitesine sahiptir. DVD-Video diskleri, uygulanan sıkıştırma miktarına bağlı olarak çift katmanlı bir diskte yaklaşık 4 saat video tutabilir. MPEG-2 sıkıştırmasını maksimum 9.2 Mbps hızında kullanır ve çoğu video 720x480 pikselde yaklaşık 4mbps'de sıkıştırılır. Tüm oyuncular 8 ayrı parçaya kadar AC-3 (Dolby Digital), PCM ve MPEG-2 sesini destekler. DTS genellikle desteklenir, ancak format için zorunlu değildir. DVD-Audio, 24 bit, 192KHz örneklenmiş PCM sesinin 6 kanalına kadar destekler.

DVD oynatıcı Projektörü Nedir?

Entegre bir DVD oynatıcıya sahip bir projektör.

DVD + R Nedir?

Dijital Çok Yönlü Disk + Kaydedilebilir. DVD+RW Alliance tarafından desteklenen 4.7 GB kapasiteli bir kez kaydedilebilir DVD formatı. DVD-R'den daha sağlam.

DVD + RW Nedir?

Dijital Çok Yönlü Disk + Okuma Yazma. DVD+RW Alliance tarafından desteklenen 4.7 GB kapasiteli yeniden yazılabilir bir DVD formatı. 1000 kata kadar yeniden yazılabilir.

DVD-A Nedir?

Dijital Çok Yönlü Disk-Ses. 6 kanala kadar çok yüksek kaliteli ses sağlar. Örnekleme hızı 24 bit çözünürlükte 192 khz'e kadar çıkabilir. Bu video yanı sıra parça başına 99 kadar hareketsiz resim asenkron slayt gösterileri için izin verir. Mlp (Meridian Lossless Packing), PCM'YE kayıpsız sıkıştırma alternatifi olarak desteklenir.

DVD-R Nedir?

Dijital Çok Yönlü Disk-Kaydedilebilir. DVD Forumu tarafından desteklenen 4.7 GB kapasiteli kaydedilebilir bir kez yazma DVD formatı. DVD + R kadar sağlam değil.

DVD-RAM Nedir?

Dijital Çok Yönlü Disk Rasgele Erişim Belleği. Bilgisayarlar için DVD ± RW'DEN daha yeniden yazılabilir bir format olarak daha sağlam, bir kartuşta bulunur ve DVD-ROM sürücüleri ve video oynatıcılarla uyumlu değildir. 100.000 kata kadar yeniden yazılabilir.

DVD-RW Nedir