4K Projeksiyon Tavsiyesi 2021

4K Ultra Yüksek Çözünürlüklü Projeksiyon Önerisi

4k Ultra Yüksek Çözünürlüklü (4K UHD) çözünürlükte bir devrimdir. Video projeksiyonu söz konusu olduğunda görüntü kalitesinde bir kuantum sıçraması sağladı.

Ama 4K nedir ve gerçekten olduğu kadar iyi mi? Bu kılavuz anahtarı açıklar 4K uhd'nin avantajları ve 4K projektör seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizinle paylaşmak istiyoruz. 

Görüntü

Full HD1080p 4K ile nasıl karşılaştırılır?

Bilmeniz gereken ilk şey, 4K UHD'NİN teknik ve görsel olarak Full HD'den büyük bir sıçrama olmasıdır. Full HD'nin 1920 x 1080'ine kıyasla 3840 x 2160 piksel (veya DCI 4K durumunda 4096 x 2160) sunan UHD görüntüleri, 1080p Full HD projektörden göreceğinizden dört kat daha keskin olabilir. 4K ve HD arasındaki fark inanılmaz; 4K görüntü hiper gerçekçi ve net, veri ve ayrıntılarla dolu.

Görüntü

4K, DCı 4K veya Ultra HD-gerçekten ne denir?

Peki isimde ne var? Biraz aslında. 4k Ultra Yüksek Çözünürlüklü etiket, ABD Tüketici Elektroniği Derneği tarafından en az 3840 x 2160 çözünürlük ve 16:9 en boy oranı sunan ekranlar için icat edildi. Tüketici dünyasında 16:9 olan standart HD format en boy oranını karşılamak için tasarlanmıştır.

Öte yandan DCI 4K, 4096 x 2160 piksel çözünürlüğe ve 17:9 en boy oranına sahiptir ve dev ekranda yerel dijital sinema kompleksinde bulunabilir. Olabilir 4K UHD ve DCI 4K, 4K ile ilgili olarak birbirinin yerine kullanılır, ancak aslında farklı anlamlar.

DCI veya dijital sinema girişimleri, film projeksiyon endüstrisinde baskın 4K standardıdır, farklı standart yönü nedeniyle ev sineması pazarında neredeyse alakasız hale getirmek oranlar.

Görüntü

4K UHD'NİN faydaları

4K UHD'NİN en büyük avantajının ne olduğu açıktır: görüntü kalitesi! Piksel yoğunluğu sadece dikkat çekicidir; görüş alanınızı doldurabilir ve görüntü yapısının hiçbirini göremezsiniz (gerçek bireysel pikseller). Bu, normal bir 1080p Full HD projektörle normalde yapabileceğinizden daha yakın oturabileceğiniz veya daha büyük bir ekran seçebileceğiniz anlamına gelir.

Bir 4K projektörden gelen görüntüler de bir 1080p cihazınkinden daha doğal görünür, bu daha rahatlatıcı ve sürükleyici bir görsel deneyim anlamına gelir.

Pratik olarak, 4K projeksiyon için iyi bir görüntüleme mesafesi ekranın yaklaşık 1,5 katıdır. Bu hesaplama 4K ticari olan sinemada optimum oturma pozisyonunu taklit eder.

4K projektörün maliyeti ne kadardır?

Tabii ki, görüntü kalitesindeki bu artışın bir bedeli var, ancak görüntü kalitesinde karşılık gelen sıçramayı gördüğünüzde, 4K'NIN para için iyi bir değer sunduğu açıktır.

Piyasadaki en iyi Full HD projektörlerden bazıları neredeyse 10.000 TL işaretini aşıyor, bu yüzden bir 4K Projektör cihazı,sadece birkaç bin TL daha fazla dört kat çözünürlükle, piksel başına maliyet perspektife konur.

Tabii ki, 1080p Full HD aralığının en üstündeki her şeyi tartmanız gerekecek projektörler de bunu sunuyor, ancak 4K projektörlerin sisteme girdiğini inkar etmek yok. erişilebilirlik alanı.

Para ve uzun ömür için değerden bahsediyorsak, 4K kaynağından da bahsetmeye değer içerik katlanarak artıyor. En yeni medya oynatıcılar ve konsollar hızla adapte oluyor Blu-Ray oynatıcılardan PlayStation 4 ve Xbox One'a kadar her şeyle 4K biçimli.

HD teknolojisi yıllardır etrafta dolaşıyor, ancak şimdi 4K'NIN kalkış zamanı. Eğer 4K konsolları ve giriş aygıtları yükseltme yapıyorsanız, yükseltme mantıklı en kaliteli içeriğe yatırımınızın tadını çıkarmak istiyorsanız  gelecek yıllar için projektörünüz için 4K'YI düşünün.

Yatırıma değer hale getirmek için yeterli 4K içeriği var mı?

Peki şu anda 4K'DA ne izleyebilirsin? Mevcut 4K içerik miktarı hızla artıyor ve hızla büyüyor.

Giderek artan bir şekilde, film yapımcıları 4K üretim ve çekim tekniklerini tercih ediyor. Gişeler Oblivion, Revenant, Marslı ve Amazing Spider Man 2 gibi sadece birkaçı son zamanlarda 4K'DA çekilen filmler, şimdi de birçok klasik film var.

İşte 4K içeriğini kolayca bulabileceğiniz diğer bazı yerler:

4K Uhd BluRay disk : Blu-ray formatındaki bir güncelleme, Panasonic, Samsung ve Sony gibi yeni nesil 4K Uhd BluRay oynatıcılarla 4K UHD film disklerini başlattı.

Netflix: Netflix, abonelik tabanlı bir akış 4K hizmeti sunar, ancak 4K iletimleri için gereken büyük miktarda bant genişliği nedeniyle, alınan sinyal sıkıştırılmış bir hizmettir. Geniş bant hızınız Netflix tarafından özetlenen minimum spesifikasyona uymuyorsa, sık sık görüntü bırakma ve tamponlama ile birlikte ekranda sıkıştırma eserlerini görmeyi bekleyin.

Bein Sport : Süperlig Maçları 

Amazon prime : 4K desteği 

TRT : 4K Kanalları

4K-Destekli - 4K UHD'YE alternatif

4K projektörler tarafından cazip, ancak maliyete tam olarak uzanamıyor mu? Sizi daha da yakınlaştıracak birkaç 4K alternatif var. Görüntü kalitesini Full HD'nin üzerine çıkarmak isteyen daha küçük bir bütçeye sahip olanlar için İdeal olan bu cihazlar, 4K yanılsamasını yaratmak için ölçeklendirmeyi kullanıyor.

'4K Destekli ' braketindeki popüler seçenekler arasında Epson TW7000 projektör bulunur, yerel HD panellerini 4K çözünürlüğe yakın bir şekilde çoğaltmak için yenilikçi bir şekilde kullanır. Bu projektörler, bir görüntünün her karesini çıplak gözle algılanamayan yarım piksel kadar yukarı veya aşağı kaydırır, ancak neredeyse 4K'LIK kesintisiz bir görüntü ile sonuçlanır. Bu inanılmaz bir teknik başarıdır ve bütçeniz gerçek, yerel bir 4K paneline uzanmıyorsa bir göz atmaya değer.

Bu projektörler, görüntü kalitenizi Full HD'den bir adım daha ileriye taşıyacak, ancak bu sözde seçenekler ne kadar etkileyici olursa olsun, gerçek değiller.

4K UHD'NİN tadını çıkarmak için hangi kit'e ihtiyacım var?

Son olarak, bir 4K projektöre yatırım yapıyorsanız, görsel-işitsel kurulumunuzdaki her şeyin 4K standartlarına uygun olup olmadığını kontrol etmek için zaman ayırın.

Kurulumunuza yeni bir 4k Uhd Blu-Ray DVD oynatıcı veya projektör eklerseniz aradaki zincir, ortaya çıkan görüntüleri artırmak için gözden geçirilmeli ve muhtemelen değiştirilmelidir. Yükseltmeye yardımcı olmak için uygun bir 4K projeksiyon ekranına sahip olduğunuzdan emin olmak da önemlidir resimleriniz bir sonraki seviyeye geçiyor.

Yeni Ultra Yüksek Çözünürlüklü çağdan yararlanmak için, tüm zincirin 4K olması gerekir Uhd uyumlu. İçeriğiniz, kaynak cihazınız, kablolama ve görüntüleme cihazınız-projektör olsun veya TV-tüm destek 4 K UHD çözünürlük ve HDMI v2.0 standart gerekir. HDR (Yüksek Dinamik Aralık) içeriğinden Yararlanmak istiyorsanız, tüm kitinizdeki HDMI bağlantılarının HDCP sürüm 2.2 olması gerekir (bu, cihazın HDMI girişinde etiketlenecektir, eğer değilse, o zaman büyük olasılıkla sürüm 2.0 ve HDR'Yİ desteklemeyecektir)

4K Medya Player

4K Bluray 

4K Uydu Cihazı

4K Android Box

4K Oyun Konsolları

4K Amfiler

4K HDMI Kablolar

4K Çoğaltıcı Splitter

Görüntü

Hala Kafan Mı Karışık?

Yukarıdaki 4K UHD kılavuzunun size nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair temel bilgileri net bir şekilde anladığınızı umuyoruz. Eğer hala yardıma ihtiyacınız varsa sadece bir telefon veya uzak e-posta yardıma edebiliriz. 

Satın almak için hazır mısınız? 4K projektörler yelpazemizi görüntüleyin ya da **tavsiyelerimize bakın.

**Tavsiyelerimiz Hakkında: Türkiye'de satılan ürünlerden derlenmiş, uluslararası web sitelerin ölçümlerinden derlenmiştir. Son güncelleme Şubattır yeni modeller geldiğinde ve test edildiğinde güncellenecektir. Ürünlerin fiyat, performans, bağlantı türlerine göre sıralama yapılmıştır. Ürünlerin içeriğinde home cinema odası, salon projektörleri bir arada sunulmuştur. 

Şimdi 4K ve 4K destekli projektör cihazlarına göz atalım. 

Ev eğlencenize daha sinematik bir ayar vermek istiyorsanız, bir projektörün eklenmesi film izleme deneyiminize oldukça büyük etkisi olabilir.

TV'ler Türkiye'de 55-inç 65-inç işaretinde maksimuma çıkma eğiliminde olsa da, bir projektör ekran faktörünü 100-inç ve yukarısını kolayca karşılayacaktır. Ayrıca, kullanılmadığı zaman, oturma odanızın büyük bir bölümünü de kaplamaz.

Onlardan en iyi şekilde yararlanmak için, projektörlerin biraz yardım eli gerekir. Bu, odanızı ne kadar koyu alabilirseniz, o kadar iyi olur ve özel bir projektör ekran (bir duvar yerine) mümkün olan en iyi resmi elde etmenizi sağlar.

2021'deki en iyi projektör hangisi?

Gerçek 4K dediğimizde bu konuda rakipsiz tek bir marka SONY Ürünlerim tüm kategorileri Dünya geleninde bir numaradır. Gerçek 4K çözünürlük sunar yani 4096 x 2160 pikseldir. Bütçe açısından çoğunluğun zorlanacağı ülkemizin döviz konumu şartları gereği en iyi projektör olsada bu modellerin dışında ki alternatifleri size sunmak istiyoruz. 

VPL-GTZ380 Gerçek 4K 

VPL-VW5000ES Gerçek 4K 

VPL-VZ1000ESX Gerçek 4K 

VPL-VW870ES Gerçek 4K 

VPL-VW790ES Gerçek 4K 

VPL-VW590ES Gerçek 4K 

VPL-VW270ES Gerçek 4K 

Bunların dışında ürünler arasında sıralama yapmak doğru gelmiyor çünkü her cihazın özellikleri farklı ama bazı özelliklleri ciddi avantajlar sağlıyor. 

Epson EH-TW9400 Seçtik . Gerçek 4K değil, ama doğrudan bir karşılaştırma olmadan asla bilemeyeceğinizi düşünüyoruz. Resim olağanüstü, kurulum kolay ve fiyat için iyi özellikler sunuyor.

Daha sıkı bir bütçeye sahip olanlar için, Epson EH-TW700  yerel 4K çözünürlüğü, net detay Seviyeleri ve ince HDR performansı için. Bu bizim en uygun fiyatlı projektör.

DLP 4K projektör tarafında BenQ ve Optoma nın çok iyi ürünleri bunlardan derlediğimiz modeller aşağıda sizleri bekliyor. 

 

- Epson EH-TW9400

Kablolu tavsiye: mükemmel görüntü, iyi özellikler ve kullanım kolaylığı için çok yönlü denge için Epson EH-TW9400

 

Resim: 4K HDR | Parlaklık: 2600 lümen | Girişleri: 2 x HDMI 2.0, 1 x USB 2.0, 1 x VGA, Ethernet: Evet | Lamba ömrü: Kadar 5.000 saat (eko) | Zoom: 4 x | Projeksiyon oranı: 1.35 - 2.84:1 | Ekran boyutu: 50 - 300 inç | Atış mesafesi: 3m için 6.3 m | Dinamik kontrast oranı: 1 milyon 200 bin.:1 | Dahili hoparlör: Evet | Boyutlar (hwd): 17 x 52 x 45cm | Ağırlık: 11 kg

Gerçek bir 4K projektör için paranız yoksa, Epson EH-TW9400 size alabileceğiniz en iyi resmi sunar.

11kg'da, muhtemelen özel bir raf veya tavan montaj aparatı en uygun olanıdır. Taşınabilir bir model değildir, salonunuz ortasında sehpaya koyalım seyredelim kaldıralim derseniz bu projektör sizi zorlar.

Eh-TW9400'ÜN 2.1 x optik zoom objektifi, 50in'den 300in'e kadar bir görüntü üretebileceği ve oyun oynamak için parlak 2.600 lümen ile daha hafif bir odada oynatabilceği anlamına gelir.

Sezgisel menüler ve kullanışlı motorlu lens Kontrolleri (Bu fiyata alışılmadık), kurulumu da oldukça kolay olduğu anlamına gelir, bu da projektörlerde her zaman geçerli değildir ve eh-TW9400 için kesin bir artıdır.

Belirtildiği gibi, bu projektörün gerçek bir 4K yongası yoktur, ancak bu, HDR ile önyükleme yapmak için 4K çözünürlükte ayrıntılı bir resim üretme yeteneğini etkilemez. HDR, projektörlerin kullanımı kolay bir teknoloji değildir, ancak EH-TW9400 iyi bir çalışma sağlar ve bu seviyede gördüğümüz en iyilerden biri olan parlak, canlı HDR görüntüleri sunar.

Renkler cesur ama doğru, siyahlar derin ve ayrıntılı vurgular, etkileyici parlaklık ile öne çıkar. HDR görüntüleri çok başarılı, SDR görüntüleri hala parlak, doğal görünüyor ve hatta büyütülmüş görüntüler de harika görünüyor. Bu projektöre ne yansıttığınız önemli değil, para için olağanüstü bir performans sunuyor.

Gürültü takıntınız mı var? Projektör çalışırken biraz gürültülü ve en hızlı hareketle ara sıra hareket atlaması var, ancak bu Projektörü daha az sevmemizi sağlayacak kadar genel deneyimi etkilemiyor. Belki de bu durumu farketmeniz mümkün değil. 

Artıları: Kullanım genelinde olağanüstü video; mükemmel renk kullanımı; kolay kurulum; para için iyi özellikler
eksileri: biraz gürültülü; ara sıra hareket atlama

 

Dikkate alınması gerekenler: Gerçek Olmayan 4K projektörler

Bir projektör satın almak söz konusu olduğunda, bir TV satın almaktan öğrenmiş olabileceğiniz her şeyi unutun. Bütçeniz sınırsız olmadıkça, düşünceler neredeyse tamamen farklıdır.

Evet, en İyi yerli 4K projektörler en iyi resmi sunacak, ancak banka hesabınızı da boşaltacaklar :)

Neyse ki, en seçici sinemaseverler hariç hepsi muhtemelen büyük ekran ihtiyaçlarını çok daha düşük bir fiyata karşılayacaklar. Bu, 4k'lık bir görüntüyü o kadar iyi çoğaltmak için akıllı piksel kaydırma teknolojisini kullanan artan sayıda ”Gerçek Olmayan 4K" projektör sayesinde, farkı bile fark etmeyebilirsiniz.

Epson EH-TW7000

Şu anda satın alabileceğiniz en iyi fiyat performans projektörü

Resim: 4K HDR | Parlaklık: 3000 lümen | Girişleri: 2 x HDMI, 2 x USB-A, USB, Mini-B, Bluetooth | Ethernet: Hayır | Lamba ömrü Kadar 5000 saat | Zoom: 1.62 x | Projeksiyon oran: 1.52 – 2.15:1 | Ekran boyutu: 40 – 500in | Atış mesafesi: 1,95 m 4.77 m | Dinamik kontrast oranı: 40000:1 | Dahili hoparlör: Evet | Boyutlar (hwd): 16 x 41 x 31cm | Ağırlık: 6.6 kg

Yeni projektörünüze para harcamaktan mutlu değilseniz, uzlaşmaya hazır olmanız daha iyi olur. Ancak, elbette, bazı tavizlerin diğerlerinden daha kolay sindirilmesi kolaydır ve bu yüzden Epson EH-TW700 , şu anda satın alabileceğiniz en iyi değer projektörüdür. EH-TW7000 de tavizler var ama çok az bir kapsamda. 

Epson'un PRO-UHD sistemi ile donatılmıştır  burada 4K görüntü sunmak için piksel kaydırma teknolojisi ile birleşen üç adet 15mm LCD panel (bir sarı, bir mavi, bir kırmızı) kullanır. Bu tür bir düzenleme, yukarıdaki ‘4K destekleme’ bahsettiğimiz şeydir. Paneller, parlaklık ayarlarını sürekli olarak değiştirmediğiniz sürece 5000 saate kadar iyi olması gereken 250 watt'lık bir ampulle aydınlatılır.

Epson, 3.000 lümen parlaklık ve 40.000:1'e kadar dinamik kontrast oranı olduğunu iddia ediyor bu, eh-TW7000'İ aydınlatılmış bir odada kullanılabilir hale getirmek için yeterli (daha koyu olmasına rağmen her zaman daha iyi). Fan gürültüsü ihmal edilebilir, kasa kompakttır ve büyükler kadar çirkin değildir ve HDR ve nostaljik 3D için bu fiyata çok uygundur. Tabii ki, bahsettiğimiz tavizler var-burada lensle ilgili her şey – odak, zoom ve el ile yapılması gibi.

Ancak TW7000'İ gerçekten kazanan yapan şey, sunduğu görüntülerin kalitesidir. Bu kadar büyük bir projektör ekranı bulabilseniz bile, 500 inçlik teorik sınırına getirmenizi tavsiye edemeyiz – ancak 40 inç ile 120 inç inç arasında Epson gerçek bir 4K projektör gibi görünüyor. Karanlık sahnelerde bile detay seviyeleri yüksektir ve siyah tonların kendileri bu teknolojinin standartlarına göre etkileyici bir şekilde karanlıktır. Süper boyutlu görüntüler yansıtılırken bile görüntü gürültüsü düşüktür ve renk paleti geniş ve ikna edicidir. Daha uygun fiyatlı projektörlerle olduğu gibi, .

Kısacası, bu tür bir parayı bir projektöre daha etkili bir şekilde harcayamazsınız.

Artıları: İkna edici 4K HDR görüntüleri; büyük ekran boyutlarına sahip
olabilir eksileri: Tamamen manuel çalışma (lens); ekran hareketi ile hafif zorluklar yaşayabilir

 

BenQ W2700

Alternatif bir değer Projektörü

Resim: 4K HDR | Parlaklık: 2000 lümen | Girişleri: 2 x HDMI, 1 x USB | Ethernet: Evet | Lamba ömrü: Kadar 15 bin saat | Zoom: 1.3 x | Projeksiyon oranı: 1.13 – 1.47:1 | Ekran boyutu: 40 – 50 inç | Atış mesafesi: 1.15 m 5.76 m | Dinamik kontrast oranı: 30.000:1 | Dahili hoparlör: Evet | Boyutlar (hwd): 38 x 13 x Boyutlar | Ağırlık: 4.2 kg

BenQ W2700 ile paranız için elde ettiğiniz şey, beklenen bütçe tabanlı tavizlerle birlikte gelse bile mükemmel.. W2700 en iyi 2.000 lümen parlaklık sunan 4K DLP projektördür. Projektörün DCI-P3 renk alanının %95'ine ulaşmasına yardımcı olan ve 120 inç'e kadar fotoğraf çekebilen geniş bir renk filtresine sahiptir.

Ayrıca oldukça kompakttır, bu da çoğu oturma odası tarafından barındırılabileceği anlamına gelir – en büyük resmi elde etmek için en az üç metre minimum atışa ihtiyacınız olacaktır.

Tabii ki, bu fiyata, bu gerçek 4K değil, ama onun yeteneğine sahip olan video, olmasını istediğiniz kadar keskin ve net.

HDR görüntüleri, doğal olarak işlenen canlı bir renk paleti ile zengin ve detaylıdır. Bununla birlikte, geniş bir renk filtresi, resmin parlaklığını biraz azaltır, bu nedenle odanız o kadar karanlık değilse, renk vuruşunu yapmayı ve işlemlere biraz daha fazla ışık getirmek için perdelerinizi kapatmayı tercih edebilirsiniz.

Siyah seviyeler açıkken çok daha iyidir ve HDR görüntülerine SDR ile karşılaştırıldığında biraz daha fazla keskinlik verir.

Siyah seviyelerden bahsetmişken, uygun fiyatlı bir DLP projektöründe asla güçlü bir nokta olmayacaklar ve hatta en iyi ihtimalle, buradaki siyahlar hala grinin yanında. Bununla birlikte, bu seviyedeki rakiplerin çoğundan daha iyi performans gösterir ve en karanlık sahnelerde kaybolmadan önce iyi miktarda gölge detayı elde etmeyi başarır.

Başka yerlerde, en iyi performansı elde etmek için hareket işlemeyi devre dışı bırakmanızı öneririz açıldığında çözdüğünden daha fazla soruna neden olur. Ayrıca dahili 5W stereo hoparlörler kısa vadede iyi bir iş çıkarır, ancak video kadar iyi bir ses performansı istiyorsanız bunları yükseltmek isteyeceksiniz.

Artıları: Net, ayrıntılı 4K video; fiyat için iyi HDR; büyük değer performansı; hareketli kullanımı
Eksileri: Siyahlar daha derin olabilir.

Optoma UHD30 

Resim: True 4K HDR (yerli) | Parlaklık: 3400 lümen | Girişleri: 1 x HDMI 2.0 | Ethernet: Evet | Lamba ömrü: Kadar 15.000 saat | Zoom: 1.11 x | Projeksiyon oranı: 1.94 - fiziksel boyutları:1 | Ekran boyutu: 300' inçe kadar | Atış mesafesi: 1,94-2,23 | Dinamik kontrast oranı: 500000:1 | Dahili hoparlör: Evet | Boyutlar (hwd): 315 x 116,8 x 269,2 mm | Ağırlık: 3,9 kg

Optoma UHD30 amiral gemisi gibi güçlüdür ancak aslında Optoma'nın yerel 4K projektör serisi için orta seviye modeldir. Öyle olsa bile, para için sunduklarının dengesinin onu grubun seçimi haline getirebileceğini düşünüyoruz.

Bu, 3400 lümen parlaklığı ve 500000:1 yüksek dinamtik kontrastı olan yerel bir 4k projektördür. HDR performansını artırmak için dinamik ton haritalama sunar. Bu, görüntüyü donuk hale getirmeden en iyi performans için görüntünün en karanlık ve en açık noktalarını dengelediği anlamına gelir.

Bu tür bir fiyata beklediğiniz gibi, kurulumda profesyonel olmak istiyorsanız tam kalibrasyon kontrolleri vardır, ancak kolaylık sağlamak için otomatik kalibrasyon özelliği de vardır.

Daha pahalı kardeşlerine kıyasla biraz daha yüksek lümen seviyesi, bu projektörün gerçekten çok aydınlık bir odada en iyi şekilde olacağı anlamına gelir ve bu ortamda uhd30 'un gerçekten neler yapabileceğini göreceksiniz.

En iyi ihtimalle, video keskin detayları görecekseniz video hakkında sıkıcı bir şey bulamazsınız.

Buradaki dinamik ton haritalama, görüntüyü parlak tutan ve rakiplerinden çok daha üstün olan doğal ama etkili bir HDR performansı oluşturmak için harika bir iş çıkarır.

Siyahlar, bu seviyedeki herhangi bir yerde bulacağınız kadar derindir, gölge detayı fantastik ve vurgular yanlarında parlak bir şekilde oturur. SDR görüntüleri benzer bir bakım seviyesi ile işlenir ve en hızlı hareket bile burada oynatıldığında video işlemeyi sallayamaz.

240hz, isf, HDR, HDR10, 12v out çıkış, optik çıkış, avantajları. 

Artıları: Mükemmel görüntü kalitesi; parlak HDR için dinamik tonlama; olağanüstü siyah seviyeleri; iyi hareket işleme
Eksileri: Renkler biraz daha güçlü olabilir

 

LG CineBeam HU80KSW

Lazer ışık kaynağı, webos destekli 4K projektör 

Resim: 4K HDR | Parlaklık: 2500 lümen | Girişleri: 2 x HDMI 2.0, 2 x USB | Ethernet: Evet | Lazer ömrü: Kadar 20.000 saat Zoom: 1,2 x | Projeksiyon oranı: 1.64 - fiziksel boyutları:1 | Ekran boyutu: 40 – 150 inç | Atış mesafesi: 1.15 m 4.3 m | Dinamik kontrast oranı: 150.000:1 | Dahili hoparlör: Evet | Boyutlar (hwd): 47 x 16.5 x 16.5 cm | Ağırlık: 6.7 kg

LG CineBeam HU80KSW  benzersiz bir tekliftir bir projektör, ses sistemi ve makul derecede kompakt ve taşınabilir bir pakette kaynak sunan bir tür üst düzey ev sineması. Bağımsız kule benzeri tasarımı sayesinde bir stand veya montaja bile ihtiyacınız yoktur (tercih ederseniz tavandan monte edebilirsiniz).

Çok yönlülük burada oyunun adıdır. Etkileyici bir 2.500 lümen ile, en iyi şekilde yararlanmak için zifiri siyah bir ev sinemasına ihtiyaç duymaz, ayrıca tasarımı kullanılmadığında bir dolaba itilebileceği ve ihtiyacınız olduğunda çıkarılabileceği anlamına gelir.

Bir duvara yansıtmak için ayağa kalkabilir veya uzanıp tavana yansıtabilirsiniz. Neyse ki, otomatik dikey keystone, görüntüyü çok fazla probblem olmadan hizalamanıza yardımcı olur ve 66 ila 150 inç arasındaki görüntüler için manuel olarak yakınlaştırabilir ve odaklayabilirsiniz.

Dahili ses sistemi, Harman Kardon tarafından ayarlanan kanal başına 7 watt'lık stereo hoparlörlerden oluşur ve bu da biraz bas yoksa oldukça iyidir. Neyse ki, yerleşik bir Bluetooth da var , bu da kablosuz bir hoparlör veya soundbar ile eşleştirerek ses ekleyebileceğiniz veya bunun yerine aux çıkışını kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Parlak ve detaylarla dolu net, nüanslı bir 4K video sunan, performansı öne çıkar. Renkler incedir, ancak asla silik görünmezler sadece iyi dengelenirler. Siyah seviyeler biraz daha derin olabilir ve biraz daha yumuşak olabilir..

Artıları: Yenilikçi, tek kutu sistemi; keskin 4K video; çok yönlü; parlak görüntü
Eksileri: Siyah seviyedeki daha iyi olabilirdi, hareketler daha iyi olabilir; Dahili hoparlörler bastan yoksundur

 

Optoma HD29HLV

Oyun için harika bir projektör

Optoma

Resim: 1080p HD - 4K HDR Desteği | Parlaklık: 4500 lümen | Girişleri: 2 x HDMI, 1 x USB | Ethernet: Hayır | Lamba ömrü: Kadar 10000 saat Zoom: 1.1 x | Projeksiyon oranı: 1.12:1 ~ 1.47:1 | Ekran boyutu: 28 – 301 inç | Atış mesafesi: 1m - 7.5m| Dinamik kontrast oranı: 50.000:1 | Dahili hoparlör: Evet | Boyutlar (hwd): 316 x 244 x 108 | Ağırlık: 2.9 kg

Öncelikle oyun oynamak için bir projektör satın aldığınızda bazı özellikler değişkendir. 

Bu projektörün 4500 Ansi lümen ışık üretmesinin yanında gürültü seviyesinin 28db olmasıdır. 

Optoma HD29HLV süper hızlı yanıt süreleri için olağanüstü 8.4 ms gecikme süresi ile en başarılı cihazlardan biridir.

2.9 kg ağırlığında, aynı zamanda güzel ve hafiftir, bu yüzden kendisnizi özellikle sinematik ve oyuna adanmış hissediyorsanız, evinizde hareket ettirebilir veya hatta bir arkadaşının evine götürebilirsiniz. Yuvarlatılmış kenarlar ve parlak beyaz kaplama güzel olsa da, biraz hafif ve plastik hissettiriyor.

Optoma, iddia edilen 4.500 lümen ile etkileyici bir parlaklık sunar, Bu da ortam ışığına sahip bir odada tamamen sorunsuz bir şekilde oyun oynayabileceğiniz anlamına gelir. Dahili bir 10W hoparlör bile var, ancak yüksek ses seviyesinde cızırtı başlıyor.

Bu fiyata 4K değil, ancak 120hz'de 1080p HDR oyun sunuyor ve 4K kaynaklarını da kullanabilir. Bununla birlikte, alıntılandığı gibi en iyi 8ms gecikme süresini elde etmek için, gelişmiş oyun modunu kullanarak HD SDR oynamak zorunda kalacaksınız.

Bugünün konsollarının yetenekleri göz önüne alındığında bu biraz utanç verici görünebilir, SDR görüntüleri burada olduğu kadar temiz, parlak ve net olduğunda, aslında hiç de kötü bir alternatif olmadığını gösteriyor.

HD29HLV de burada iyi performans gösterdiğinden, HDR yeteneklerinden filmlerle en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. HD29HLV'NİN sunduğu parlaklık, bu fiyata bulmak için alışılmadık oldukça ikna edici bir HDR efekti sunmada gerçekten yardımcı oluyor.

Siyah seviyeler iyidir ve sadece çok yüksek kontrastlı sahneler gri gölgeli alanlarla mücadele eder. Detay alımı, en karanlık sahnelerde güçlüdür ve hareket kullanımı da oldukça sağlamdır yüksek tempolu oyunlarda bile.

Renkler, daha pahalı projektörlerdeki geniş renk filtrelerinden gelen bir miktar oomph kaçırıyor, ancak bu, HD29HLV'NİN çoğu içerikle iyi çalışan doğal, nüanslı bir renk paleti sunmasını engellemiyor.

O zaman oyun oynamak için harika, ama aslında filmlerle de oldukça kullanışlı hepsi iyi bir fiyata. 4K'DAN vazgeçebilirseniz veya bütçeniz bunu yapmanız gerektiğini belirlerse, HD29HLV size çok şey sunar.

Artıları: iyi değer; keskin, ayrıntılı resim; HDR içeriği şaşırtıcı derecede iyi performans gösterir; düşük giriş gecikmesi, düşük gürültülü çalışma
Eksileri: renkler daha fazla vuruşa sahip olabilir; en düşük giriş gecikmesi HD SDR oyunlarıyla sınırlıdır

Aspera Projeksiyon - Projektormarket.com